Godišnjica smrti Borisa Komnenića – 07.03 2021 – YU KALENDAR

Na danasnji dan

07. marta 2021. godine

Godišnjica smrti Borisa Komnenića 

Boris Komnenić jugoslovenski glumac  i prvak drame Narodnog pozorišta u Beogradu.(Pula, 29.mart 1957. – 7. mart 2021)

Gimnaziju je pohađao u Beogradu, a glumu je studirao na Fakultetu dramskih umetnosti.

Poslije nekoliko sezona u slobodnom statusu, 1984. godine postao je član Drame Narodnog pozorišta. Na matičnoj sceni je odigrao veliki broj uloga.

Boris Komnenic
Boris Komnenic

Boris Komnenić osim po ulozi Aleksandra Popadića u kultnoj seriji ‘Bolji život‘, Komnenić je ostvario brojne druge zapažene uloge. Među filmskim i televizijskim naslovima u kojima je glumio su ‘Bal na vodi’, ‘Špadijer jedan život’, ‘Gore dole’, ‘Vratiće se rode’, ‘Miris kiše na Balkanu’, ‘Sinđelići’, ‘Apofenija’…

Komnenić je u glumačkoj karijeri dobio brojna priznanja, među ostalim, nagradu filmskih susreta u Nišu, godišnju nagradu Narodnog pozorišta, godišnju nagradu Beogradskog dramskog pozorišta (BDP), nagradu ‘Raša Plaović’ za sezonu 2009/2010, za ulogu Dezmonda Mortona u predstavi ‘Državni službenici’.

Za pozorišno stvaralaštvo dobio je Nagradu Grada Beograda za 2011. godinu.

Pored pozorišnih, ostvario je i mnoštvo uloga na filmu i televiziji. Neke od najznačajnijih su u televizijskim serijama Sivi dom i Bolji život, i u filmovima Tajvanska kanastaDani od snovaSplav meduzaDirektni prenosŠpadijer – jedan život i dr.

Yu nostalgija

Godišnjica smrti Borisa Komnenića – 07.03 2021 – YU KALENDAR