Rođena Marina Tucaković – 04.11.1953 – YU KALENDAR

Na današnji dan

04.11.1953. godine

Rođena Marina Tucaković jugoslovenski tekstopisac

Rođena je 4. decembra 1953. godine u Beogradu, a već je s 19 godina počela pisati tekstove od kojih će mnogi kasnije postati bezvremenski hitovi. Prvi uspjeh postigla je s pjesmom “Dodirni mi kolena” za pop grupu Zana 1982. godine, a koju je kasnije obradila i Severina.

Potpisuje stihove i jednog od najvećih Oliverovih hitova “Što to bješe ljubav“, a pisala je za brojna druga velika glazbena imena poput Miše Kovača, Zdravka Čolića, Nede Ukraden, Lepe Brene, Tošeta Proeskog, Harisa Džinovića i mnogih drugih

Marina Tucaković je napisala brojne hitove najvećim zvijezdama sa muzičke scene bivše Jugoslavije. Bila je članica žirija u muzičkim emisijama „Operacija trijumf“ i „Pinkove zvezde“.

Marina Tucakovic
Marina Tucakovic

Njen život su obilježili su brojni sretni, ali i bolni trenuci, a sve njih je proživljavala uz podršku i ljubav supruga Aleksandra Fute Radulovića.

Marina i Aleksandar imaju sina Milana, a njihov drugi sin Miloš je iznenada preminuo 2008. godine. Njegovo beživotno tijelo je u porodičnom domu Radulovićevih pronašla njegova tadašnja djevojka Saša. Marina se od toga nikada nije potpuno oporavila.

Početkom 2018. godine joj je dijagnosticiran maligni tumor dojke, nakon čega je ubrzo i operisana, a kolege su joj uputile brojne poruke podrške.

Godine 2003. zajedno s Vladom Graićem bila je umjetnički i muzički direktor festivala „Beovizija“. Za to takmičenje su 2010. godine napisali stihove za tri pjesme, „Ti kvariigro“, „Ovo je Balkan“ i „Predsedniče halo?“, koje su otpjevali Emina Jahović, Milan Stanković i Oliver Katić.

Godine 2008. godine je bila deo žirija u rialit šou „Operacija trijumf“, u kojem su nastupali takmičari iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije. Nakon smrti sina Miloša se povukla iz medija.

Marina Tucaković je tokom svoje dugogodišnje karijere napisala nekoliko hiljada pjesama za poznate pjevače i tako im pomogla da izgrade sjajne karijere. Neki od najpoznatijih pjevača kojima je Marina Tucaković pisala pjesme su Zdravko Čolić, Toše Proeski, Indira Radić, Severina, Nina Badrić, Neda Ukraden, Aca Lukas, Ana Nikolić i brojni drugi.

Yu nostalgija

Rođena Marina Tucaković – 04.11.1953 – YU KALENDAR