ZA NJOM JE UZDISALA CELA JUGOSLAVIJA: Pobegla je od oca, muškarci su zbog nje hteli da se OTRUJU, bila je svetski poznata glumica!

Bila je temperamentna koliko i fatalna, pa je njen rad često bio zabranjivan

Olivera Petrović, poznatija kao Olivera Katarina (78) je jedna od retkih zvezda Jugoslavije koja je uspela da postigne svetsku slavu.Osim što je pevala, glumila je u preko 30-ak filmova, od kojih je jedan čak dobio Oskara, pa su joj se nakon njega otvorila i vrata svetske kinematografije. Ali, svet ju je i pre toga dočekao raširenih ruku.

olivera katarina
Olivera Katarina

Naime, kada je bila mlada pobegla je od strogog oca u Pariz i tamo je živela neko vreme. Tamo su joj se udvarali, a jedan monarh je bio toliko zaljubljen u nju da ju je skoro oženio.Bila je temperamentna koliko i fatalna, pa je njen rad često bio zabranjivan, ali uvek se na scenu vraćala poput feniksa. I na ljubavnom joj je planu uvek bilo burno. Muškarci su joj prilazili u hordama, a udavala se dva puta.Neki muškarci su čak pokušali i da se otruju zbog njene neuzvraćene ljubavi. Olivera Katarina je u prvom braku s pozorišnim kritičarem, Vukom Vučom, nije bila srećna pa ga je ostavila, da bi nakon tog braka završila u vezi s Ratkom Draževićem, što joj otvara mnoga vrata u svetu filma.

Međutim, i njega je “šutnula”, a zatim se udala za tadašnjeg potpredsednika Beograda, Miladina Šakića, sa kojim je dobila sina Manea. Ali, sreća nije dugo trajala. Kada je Mane imao samo sedam meseci Miladin je preminuo od posedica nesreće.

Nakon toga nastavila je svoj život i karijeru, ali s mnogim usponima i padovima. Neko vreme je živela sa sinom u Americi kako bi se prehranila, a prošle godine su se mediji raspisali o tome kako prodaje nameštaj da bi preživela. Olivera Katarina je to javno priznala, te je rekla kako jednostavno nema kako da plati račune.