Home Uncategorized Pjevačica uz čije je pjesme plesala Jugoslavija

Pjevačica uz čije je pjesme plesala Jugoslavija

196
0
Silvana Armenulic
Silvana Armenulic

Pjevačica uz čije je pjesme plesala Jugoslavija

Ona je u jednom intervjuu nekoliko mjeseci pre smrti izjavila “Nemojte me zaboraviti“, kao da je predosećala kraj.

Pjevačica uz čije je

Jedna od najljepših i najlpopularnijih pjevačica nekadašnje Jugoslavije, Silvana Armenulić, poginula je u saobraćajnoj nesreći koja se se desila 10. oktobra 1976. kod mesta Kolari na auto-putu Beograd-Niš, i ovo je ujedno prva tragična smrt jugoslovenske pop kulture.

Bivša Jugoslavija ostala je u šoku . Silvana je bila obožavana ne samo zbog glasa, već i zbog načina odevanja, ponašanja i nesvakidašnje lepote.

Silvanin otac je bio alkoholičar, pa je njena majka sama vodila brigu o devetoro dece. Silvana je pevanjem uspela da prehrani mnogobronjnu porodicu.

Armenulić je pevala narodnu muziku, sevdalinke i starogradske pesme. Najveći uspeh je postigla kada se pojavila u seriji “Ljubav na seoski način“ i tada je otpevala pesmu “Šta će mi život“. Ploča sa ovom pesmom prodata je u preko 300.000 primeraka.

Desetog oktobra krenula je na koncert, a u automobilu sa njom bila je i njena sestra. Vozio ih je Rade Jašarević dirigent narodnog orkestra. Još uvek nije poznato šta je tačno izazvalo nesreću na putu Beograd – Niš, ali je zanimljivo da nakon nesreće niko nije spominjao Silvanu, samo Jašarevića.

Naime, Silvana je u to vreme bila u centru skandala, jer se pojavila u bikiniju u novogodišnjem programu.

Silvana je u jednom intervjuu nekoliko meseci pre smrti izjavila “Nemojte me zaboraviti“, kao da je predosećala kraj. Neki i danas veruju da njena smrt nije posledica nesreće, već da je ona žrtva planiranog ubistva. Navodno nju je proganjao jedan službenik državne bezbednosti kojeg je ona odbijala, jer je bila udata. Njena smrt je iz tog razloga poprimila i političku konotaciju, pa je i dan danas prava misterija.

Silvana je ostala legenda narodne pesme.

Izvor: