Radnička fronta: ‘Mi se zauzimamo za pravi antifašizam. Jasno je da nas se oportunisti boje’

PIXSELL

‘Brani li se antifašizam na ovaj način?’, pitaju se

Radnička fronta komentirala je Predsjedništvo Saveza antifašista Istarske županije i rekla kako se oni i stranke u koaliciji zauzimaju za pravi antifašizam. Spomenuli su i SDP te IDS.

“Predsjedništvo Saveza antifašista Istarske županije je u petak u Pazinu objavilo priopćenje u kojem pozivaju sve da na parlamentarnim izborima podrže koaliciju IDS-a i SDP-a te su pozvali građane Istre da ‘ne bacaju svoje glasove u bunar, već da podrže ovu opciju koju podržava većina građana Istre’.

No vjerojatno su zaboravili podsjetiti antifašiste da su SDP i IDS u Europskom parlamentu 19. rujna prošle godine glasali za Rezoluciju o važnosti europskog sjećanja koja izjednačava komunizam s nacizmom koristeći 80. godišnjicu izbijanja Drugog svjetskog rata za opasni povijesni revizionizam i mitologiju o ‘dvama totalitarizmima’ – sovjetskom i njemačkom te o dvije ‘sfere interesa’ koje se Rezolucijom u potpunosti izjednačavaju. Rezoluciju su inicirali europski konzervativci te dolazi od konzervativnih europarlamentaraca (Poljska, Mađarska, Hrvatska).”

 

“Brani li se antifašizam na ovaj način ,znamo li da su Istru, Dalmaciju, Kvarner od fašista branili – komunistiLabinsku republiku osnovali su komunisti kao prvu slobodnu antifašističku zonu na svijetu! Komunizam koji je krenuo od ideje boljeg i pravednijeg društva i fašizam i nacizam koji su počivali na rasnim zakonima i nejednakosti – ne mogu se izjednačiti!”, istaknuli su.

“Dosljedno upozoravamo na opasni povijesni revizionizam”

“Opasna revizija prošlosti na koju pristaju SDP/IDS ne može se više maskirati, sasvim je jasno da oni, pored svih ostalih političkih oportunizama, i nisu antifašisti. Istarski antifašisti koji uistinu brane vrijednosti antifašističke borbe koju su poveli komunisti ne mogu glasati za ovu kompromitiranu skupinu.

SDP/IDS brane oni koji od njih imaju itekako koristi jer inače ne bi izmišljali kako je glas za Lijevo-zelenu koaliciju navodno ‘bačen u bunar’, ako većina anketa već sada najavljuje da ulazimo Sabor u VIII. izbornoj jedinici. Naravno, brzoplete reakcije onih koji su povezani s IDS-om i SDP-om samo potvrđuju kako je i njima jasno da su dobili ozbiljnog protivnika – pravu ljevicu koja brani radničke interese i beskompromisno stoji uz antifašizam.

Radnička fronta, kao i druge stranke koalicije, dosljedno upozorava na opasni povijesni revizionizam, izlazimo na ulicu, prosvjedujemo, zauzimamo se za pravi antifašizam. Reagirali smo na opasno koketiranje Milanovića s desnicom. Jasno je da nas se sada oportunisti boje”, napisali su iz Radničke fronte.