Rođena Anica Dobra – 03.06.1963.-YU KALENDAR

Na današnji dan

3. juna 1963. godine

Rođena Anica Dobra jugoslovenska pozorisna i filmska glumica

Anica Dobra je rođena 3. juna 1963. godine u Beogradu gdje je posle upisala Akademiju dramskih umetnosti na kojoj je diplomirala 1987. godine. Veliki momenat u njenoj karijeri bio je od 1977. do 1981. godine kada je glumila u nemačkim filmovima. U to je vreme živela u Frankfurtu.

Anica Dobra
Anica Dobra

Anica Dobra je slavna glumica iz Jugoslavije koja je glumila u jugoslovenskim i nemačkim filmovima. Ova lepa glumica iza sebe ima veliku i bogatu karijeru te mnogo uloga u brojnim projektima. Iza Anice je velik broj snimljenih filmova.

Posle četiri godine koje je provela u inostranstvu Anica je rešila da se vrati u Beogradi i upiše poznatu akademiju. Tokom studija je sarađivala s mnogo velikih stručnjaka kao što su: Dragan Mrkić, Arijana Ćulina, Predrag Bajčetić i ostali.

Glumica je debitovala na filmu “Pera Panker” 1985. godine šta je bio samo početak njene velike karijere. Posle dve godine dobila je nagradu na Filmskom festivalu u Puli za film “Već viđeno”. Da je prava glumačka zvezda potvrdila je ulogom u filmu “Balkan ekspres”, a tada je nastupala i u Ateljeu 212.

Učestvovala je i na mnogim festivalima, pa je tako na nagovor Emira Kusturice bila predsednica žirija filmskog festivala Kustendorf. Anica Dobra danas živi u Beogradu, u braku je i ima ćerku Minu.

Yu nostalgija

Rođena Anica Dobra – 03.06.1963.-YU KALENDAR