Najzapaženija uloga Davora Dujmovića bila je u kultnom filmu Emira Kusturice “Dom za vešanje”, gde je igrao lik Perhana.

Davor je rođen u Sarajevu 1969. godine, od ranog detinjstva ga je privlačila muzika. Kao dečak je pohađao muzičku školu, koja se nalazila pored zgrade u kojoj se održavala audicija za film „Otac na službenom putu“ Emira Kusturice.

Slučajno je završio na toj audiciji, kada je Kusturičin asistent pitao Davorovog oca da njegov sin učestvuje na audiciji.

Tri godine nakon toga Kusturica mu poverava glavnu ulogu u kultnom filmu „Dom za vešanje“, a Davor u tom momentu ima samo 18 godina.

Uloga Perhana je Dujmovića proslavila za sva vremena i zahvaljujući njoj proglašen je za jednog od pet najboljih glumaca Evrope 1989. godine.

Pored pomenute nagrade, Davor i njegova partneraka u filmu, makedonska glumica Sinolička Trpkova, proglašeni su za najbolji glumački par u bivšoj Jugoslaviji.

Davor će ostati upamćen i po seriji „Složna braća“, gde on i Vladimir Savčić Čobi igraju braću koja drže kafanu.

Glumac je početkom devedesetih godina postao heroinski zavisnik i nekoliko puta se bezuspešno lečio.

„Ono što donosi heroin ne bih poželeo ni najgorem neprijatelju“, poručio je jednom prilikom.

Nakon snimanja svog poseldnjeg filma, „Podzemlje“, odlazi u Sloveniju, gde je slobodno vreme provodio u prirodi, nespešno pokušavajući da se izleči od zavisnosti.

Glumac je nakon duge i teške depresije izvršio samoubistvo, tako što se obesio 31. maja 1999. godine.