Godišnjica smrti Josifa Tatića – 08.02.2013 – YU KALENDAR

Na današnji dan

8. februara 2013. godine

Godišnjica smrti Josifa Tatića

Rođen je 13. aprila 1946. godine u Novom Sadu, a glumu je studirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu.

JOSIF TATIĆ
JOSIF TATIĆ

Sa veliki uspehom je igrao kako u pozorištu, tako i na filmu i televiziji. Tokom čitave karijere je bio član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, mada se pojavljivao i na scenama drugih pozorišta, poput Narodnog pozorišta, Ateljea 212, Pozorišta na Terazijama, Zvezdara teatra, Srpskog narodnog pozorišta i drugih, i bio koosnivač Pozorišta pod razno.

Ostvario je na desetine uloga svih žanrova, stilski i tematski se krećući od mladalačkih buntovnika generacije šezdesetih godina, pa do kontroverznih likova slikanih karakterima savremenog repertoara.

Prvu ulogu na sceni JDP-a je zabeležio u Požaru strasti 1968. godine, posle čega je glumio u mnogobrojnim predstavama, uporedo gradeći bogatu filmsku i televizijsku karijeru, te se i danas pored ostalih pamte njegove uloge u serijama Grlom u jagodeBolji život i drugim.

Za svoj rad, Josif Tatić je dobio mnoge nagrade i priznanja, među kojima su nagrade na Slobodarskim pozorišnim svečanostima u Mladenovcu, Joakimfestu, Zoranov brk i druge.

Yu nostalgija

Godišnjica smrti Josifa Tatića – 08.02.2013 – YU KALENDAR