Rođen Vladan Holec – 23.01.1947. – YU KALENDAR

Na današnji dan

23. januara 1947. godine

Rođen Vladan Holec

Rodjen je Vladan Holec jugoslovenski glumac (23. januar 1947 — 4. novembar 2004, Los Anđeles, Kalifornija, Sjedinjene Američke Države)

Vladan Holec, rođen je 1947. u Kraljevu, znamo ga najbolje kao Mileta iz original ekipe “Otpisanih” i kao Brzog iz “Valtera”, međutim zašto je imao samo sedam uloga u karijeri, zašto je dva puta potpisan kao Vladan Milašinović, pa tek posle kao Holec, zašto je snimao samo između 1971. i 1979. godine?

 

Vladan Holec
Vladan Holec
Pretpostavka je da se odselio u SAD, budući da je preminuo 2004. u Los Anđelesu, ali čime se tamo bavio, da li uspešno privatnim biznisom poput mnogih ili je samo preživljavao poput opet mnogih, nigde ne piše, barem na internetu ne.
Mile, Brzi, bio je zapažen u “Crvenoj zemlji”, a igrao i u italijanskom hororu “Živi su mrtvi” pored Džona Marlija (producent sa konjskom glavom u krevetu iz “Kuma”), te u mađarskom vesternu “The wind blows under your feet”.
Ostaju sva ona pitanja, kao i žal što mu se rano okončao život, ali u trenutnom nedostatku informacija samo ćemo se podsetiti momka, toliko je svakako zaslužio.