I Jugoslavija je imala svoju verziju ‘Sirovih strasti’-Film koji je šokirao je publiku

Jugoslavija imala je odličnu kinematografiju pogotovu osamdesetim i pocetkom devedesetih godina , a rijetko koji film nije sadržavao erotske scene ili barem golotinju.

Lepota poroka
Lepota poroka

   Razmišljajući koji je od filmova bivše Jugoslavije najerotičniji, nije se bilo ni najmanje jednostavno odlučiti za samo jedan. Neki su ostali zapamćeni po brutalnosti i realističnosti erostskih scena koje su se uglavnom svodile na prikazivanje nasilja na ženama, posebno u partizanskim filmovima. Seks se kao mamac koristio i u komedijama, a ako ne seks, onda poneka obnažena zgodna djevojka.

   ‘Haloa – Praznik kurvi’ već u samom naslovu nagovještava o čemu se u filmu radi. Film obiluje scenama golotinje i seksa, a nezaboravna je ona u kojoj Neda Arnerić i Ranko Zidarić vode ljubav na stijenama u blizinu mora.

Ipak koliko god erotičan bio, ‘Praznik kurvi’ zauzeo je drugo mjesto na našoj listi najerotičnijih filmova bivše države.

Prvo mjesto ide filmu ‘Lepota poroka’ koji kao i ‘Haloa’ već naslovom nagovještava što bi mogli vidjeti u filmu. ‘Lepota poroka’ film Živka Nikolića, snimljen je 1986. i opisan je kao komedija koja opisuje vrijeme lišeno svih moralnih vrijednosti. Film je na vrlo sirov način opisao brutalni način života u kršu Crne Gore.

U filmu ‘Lepota poroka’ u glavnim ulogama pojavile su se pokojna Mira Furlan i Ines Kotman. Mira je već tada slovila za apsolutnu seks simbol i filmovi u kojima je glumila gledali su se bez treptanja.

Film je 1986. napravio svojevrsnu revoluciju u filmskoj produkciji Jugoslavije. Prvi put je prikazan grupni seks između dvije žene i muškarca. Ta scena ušla je u anale, ali film obiluje mnoštvom ništa manje erotičnijim kadrovima. Nezaboravna je i scena kada dvojica Crnogoraca šetaju plažom okruženi golim turistima.

Treba naglasiti i to kako je za ovaj film prodano gotovo 870 hiljada kino ulaznica.